【久仰大名!雙併豬油撈煲仔飯!】
2018年02月25日17:00

以武俠為主題既荃灣小菜館,冬天既煲仔飯非常受歡迎,想同時食滑雞同排骨,得!冇問題既,滑雞、排骨、田雞、白鱔可以隨意任配,上台後店員會比你自己落豉油同豬油,而臘腸亦有肉香、起砂潤腸亦有富脂香,豉油、豬油係煲仔內餘溫內化作一種美味,令味道更上一層樓!

▲推薦的話必然是臘味拼滑雞煲仔飯($70),臘腸份量剛好,肉味香,秋冬之選。

▲滑雞煲仔飯($70)醃料同醬料都夠入味,雞真系好嫩滑,一D都唔會嚡口。

▲窩蛋牛肉煲仔飯($70)牛肉嫩滑得令人驚訝,與蛋搞伴在一起,超下飯的。

▲加入豬油的煲仔飯豉油拌匀合蓋焗個3、5分鐘,單單食它已足夠。

江湖小棧

地址:荃灣鱟地坊30號寶成大厦1號地舖

電話:2399 7994

文字來源:香港人.遊香港/圖片來源:siuvyvy ynkalex fat_yinyin mmpfwong

相關文章:

【紐約第一好味!人氣漢堡店Shake Shack】

【全部都係士多啤梨草莓主題Tea Buffet】

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽