黐楊秀惠搵食 雙失樂瞳轉做美容KOL
2017年07月01日13:00

樂瞳 (原名龔茜彤)第一份工就做無綫藝員,捱足十年得個桔,早前劈炮唔續約,高調發表離巢宣言:「呢十年我搵唔到錢!」離巢冇靠山,再加上去年被富二代男友狠撇,好彩有好姊妹楊秀惠照住!樂瞳為生活有意轉做美容KOL (意見領袖),黐實楊秀惠幫手硬sell美容產品,明知自己五短身形所以地獄式做gym打泰拳做瑜珈,一於省靚副偈做生招牌。

扮靚瘦身博轉行

無約一身輕的 樂瞳 話自己離巢後好吃香,已經有電影和唱片公司接洽佢:「滿約後有接洽唔同嘅工作,有廣告、微電影,遲啲又會去上海做騷。」更表示現階段努力健身跳舞keep fit,目標做打女,又想去外國修讀戲劇課程。 樂瞳 看似周身刀,可惜冇樣精,拍戲做打女應該好難達標,似乎靠天生童顏轉做美容事業就真嘅!

出道多年樂瞳都面圓圓周身肉,為做KOL她進行地獄式特訓,健身瑜伽泰拳再加跳舞,操弗多月漸見成績。
除咗sell產品,樂瞳仲去跟美容導師學飄眉,成功就要多練習,她會用人造皮不停試畫。

據知樂瞳同楊秀惠一向好像friend,佢見對方做美容生意咁掂,於是有樣學樣,之前合作拍劇已不時問楊秀惠取經,早前仲成日黐住一齊做直播sell美容同瘦身產品。樂瞳亦不停喺自己微博同fb親身試用唔同嘅產品,想吸納多啲粉絲學做KOL。做生招牌唔易,佢知道baby fat係佢嘅致命傷,所以搏命做運動瘦身,仲走去學飄眉,乜都試吓冇壞喎!

楊秀惠與樂瞳不時孖住在網上直播硬sell美容產品,早前二人更即場試飲修身沖劑。
楊秀惠與樂瞳同病相憐,同樣入行逾十年但仍然徘徊三線,所以二人感情特別好,日前相約歎High Tea。學生look深入民心

無論想照dup楊秀惠條路做美容KOL,抑或想釣金龜?樂瞳都仍需努力。回顧過去樂瞳學生造型同依家成熟打扮,你又鍾意邊一類多啲?

初出道的樂曈以學生妹形象深入民心,喺發光發熱。

即使剔除學生裝束,仍然有一陣重mk味。

全文完

相關文章:

《踩過界》 譚凱琪做「雞」 蔣家旻被禁錮玩SM

蔡卓妍 連詩雅 身高學歷情史大比拼

自費包雙人房 隔絕胡定欣 黃心穎橫店箝實馬明

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽