鄭秀文邀李蕙敏分享夫妻相處趣事
2019年07月15日03:00
Sammi、Amanda同期出道、曾傳不和,當晚「破冰」同台表演。

【星島日報報道】「FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會2019」第二場前晚繼續在紅館舉行,當晚請來曾傳不和的李蕙敏(Amanda)擔任表演嘉賓,二人合唱完《默契》後,Sammi稱與Amanda大約30年前同期出道,Amanda即笑指大家都是童星,大讚Sammi弗到爆,並伸手摸她的腹肌「驗證」,Sammi又問Amanda與外籍老公如何傾心事和吵架?Amanda笑說:「我有時嬲起上嚟真係叫佢『eat shit and die』,你知嗌交好講反應快,有時諗唔到就直講,但佢就只是笑,呢啲咁港式英文,佢都唔明。」Sammi則笑言愛情不用多語言,只識Hi和Bye都能結婚,其他事用愛搭夠,之後台下觀眾大叫Amanda唱《活得比你好》,Amanda說:「嗱,唔好意頭野我唔做㗎……不過呢首歌,喺人生中無論遇到幾困難、幾低點,希望以呢首歌互相鼓舞……《活得比『佢』好》!」全場即時報以熱烈掌聲。

此外,Sammi在離開時都有為在紅館後門等候的粉絲簽名,感謝他們的支持。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽