【約滿離巢】溫家偉耕耘10年開無綫:冇TVB就冇呢一個大隻仔
2019年10月23日07:00

32歲的溫家偉昨日於社交網站宣佈與無綫結束賓主關係,美國長大的他於2008年參選香港先生,09年加入無綫,多年來演出過多齣劇集,包括現正熱播的《解決師》和未播出的《法證先鋒IV》等,亦是《搵食飯團》等節目的主持,因一身肌肉的健碩身型而被稱為「大隻仔」。

溫家偉表示自己約滿無綫,感謝十年來公司給予機會,坦言「如果冇TVB就冇呢一個大隻仔」。他又透露自己會將自己的近況拍成Vlog放上YouTube,稍後會去新加坡開工。

Alan溫家偉:🍊恭喜發財🍊to health and happiness everyday!!!! Happy Chinese New Year!!!! Has everyone been @ Hong Kong http://t.cn/RxjInyS ​ -- Alan溫家偉

From:微博/Alan溫家偉

Alan溫家偉:new show 📺FACULTY📺 coming out feb 27th Monday-Thursday at 10pm only on channel 5🖐🏼 make @ Singapore http://t.cn/RxzTzni ​ -- Alan溫家偉

From:微博/Alan溫家偉

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽