荃灣展覽:【荃灣光影彩虹幸福隧道!】- 荃灣廣場
2020年01月13日21:01

新年緊係要行商場辦年貨!荃灣廣場適逢農曆新年「幻彩光影聚滿園」,商場天台新年版幻彩光影隧道好吸睛,閃燈波波花園、仲有大吉大利全盒打卡位,影完相都充滿喜條洋洋既感覺!新年完左好快就到情人節,大家就可以去粉紅色桃花樹,呢個櫻花粉紅許願樹真係好instagramable!影完相打卡之後,記得落樓下一樓市集掃年貨,到時有年花、花膠海味、賀年糖果同禮盒都一廳俱全!

▲13米長「幻彩福字步道」

「福」字有著「幸福」、「祝福」的意思,再配上逾20,000個代表著「祝福」的七色彩虹庇佑,這道「幻彩福字步道」的福氣指數隨即「Double Up」!緊記要跟心愛的人一齊踏上這步道,運氣便會如雨點般降臨到你們身上。

▲步道掛滿超過20,000個祝福,形成七色彩虹

▲相信呢個定必成為打卡熱點!

▲沾沾福氣旺氣,成年都幸福滿滿!

▲光影公園色彩繽紛!

▲大吉大利全盒,最適合影sweet到爆既全家幅!

▲櫻花粉紅許願樹由188個球體砌成的「櫻花粉紅許願樹」,散發著粉色微光。

▲福氣滿滿櫻花園浪漫滿分

▲黎到地下就有一田舉辦既食品市集,係時間掃年貨喇!

▲掃年貨之餘介可以試下地道迷你鯛魚燒($50/13件)!

▲朱古力/士多啤梨丸子($27)

▲西瓜丸子($27)係香港首度出現,丸子係由西瓜汁提取

▲黑糖、綠茶、黃豆蕨餅

▲北海道特產

福氣滿滿福滿園@荃灣廣場

日期:即日至2月16日

時間:上午10時30分至晚上9時*(星期一至五)、上午9時至晚上10時 (星期六、日及公眾假期)

地點:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L5 太空樂園

文字/圖片來源: 香港人.遊香港

這篇文章 荃灣展覽:【荃灣光影彩虹幸福隧道!】- 荃灣廣場 最早出現於 香港人遊香港

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽