【打邊爐慶祝】伍詠薇烚吓烚吓 倒數迎接51歲
2020年02月25日07:00

雖然近日因疫情問題,不少人都決定暫時避免飯敍和吃火鍋,可是伍詠薇(伍姑娘)仍然趁著51歲生日,在家裡打邊爐倒數慶祝。一向有Keep fit的她只是簡單地吃素菜和丸仔,並沒有豪食大餐。

From:微博/伍詠薇

日前伍姑娘已經與閨蜜團「金枝六壯士」食生日飯,苟芸慧、梁嘉琪、簡慕華、潘曉彤一起為她預祝生日,其後她再一次過上載了幾個生日飯局的相片。她表示因為疫情關係,加上自己要準備新工作,所以無法約齊所有朋友吃飯。不過從相片所見,她至少已經吃了五次生日蛋糕,果然相識滿天下!

伍姑娘留言:「整個二月好多親朋戚友邀請食飯....感謝大家,但係因為疫情關係...我抱住~~只要大家夾到時間就替我搞吧(咁當然我都會選擇我喜歡嘅飯腳),因為明天.馬上就要投入新工作,所以仲有好多我喜歡嘅朋友,未能一一夾到期...請見諒...來日方長,禮物可先照收,分享一下之前生日飯係同邊個食,請自己對號入座啦...再一次感謝你哋抽時間請我食飯同送禮物。」

伍詠薇:今日係我正日生日🎂🎉😊⋯⋯
整個二月好多親朋戚友邀請食飯⋯⋯感謝大家🙏🏻
但係因為疫情關係⋯⋯
我抱住~~只要大家夾到時間就替我搞吧👍
(咁當然我都會選擇我喜歡嘅飯腳)🥰👌
因為明天.馬上就要投入新工作💪
所以仲有好多我喜歡嘅朋友,未能一一夾到期⋯⋯請見諒⋯⋯來日方長,禮物可先照收🥰🥰😘😘🙌🙌

分享一下之前生日飯係同邊個食😂😂
請自己對號入座啦⋯⋯
再一次感謝你哋抽時間請我食飯同送禮物🥰🙏🏻

#miss5 #伍詠薇 #伍fing皮 #伍娘驛 #紙皮伍 #慧妙

#今晚飯局唔係2人世界估唔估到邊個同我食
#今晚揭盅最重要同最痛錫嘅飯腳
#105歲生日一定要高高興興 -- 伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

From:微博/伍詠薇

微博香港娛樂:【【金枝六壯士】無懼武漢肺炎 伍詠薇與閨蜜慶生 】本月24日是@伍詠薇 51歲生日,雖然「武漢肺炎」仍然持續擴散,但她似乎無懼肺炎,「冒險」也要出關與閨蜜團「金枝六壯士」食生日飯!2012年伍詠薇和@苟芸慧ChristineKuo 、#梁嘉琪#、#簡慕華#和#潘曉彤#拍《#金枝慾孽貳#》而成為好姐妹,更組成「金枝六壯士」。團員之一的潘曉彤貼出飯局照片,留言說:「預祝娘娘伍詠薇生日,各位姐妹身體健康一路都咁靚。#金枝六壯士」 -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽