蔡思貝:完全唔識許廷鏗
2020年03月28日03:00
■鄧麗欣接受主持何嘉麗訪問,暢談從影點滴。

【星島日報報道】(星島日報報道)早前胡鴻鈞被拍到跟蔡思貝秘密約會,隨即被認定為緋聞情侶關係,亦有指因思貝的介入,令到胡鴻鈞與好兄弟許廷鏗關係破裂。昨日無錢劇集《機場特警》舉行宣傳活動,思貝稱不認識許廷鏗,因此相關報道不願多談。

無錢劇集《機場特警》將於下周一8時30分首播,昨日一眾主演蔡思貝、湯洛雯、楊明及張振朗等齊出席宣傳活動。胡鴻鈞與好兄弟許廷鏗關係非淺,更曾傳出緋聞,但有指近年蔡思貝的介入,令兩兄弟鬧不和、不論生活上或網上的互動接近零,對此思貝表示:「這幾個月忙拍《踩過界II》,再加上第一次有法庭劇,有好多頁對白要記。我這幾個月基本上斷六親,都係早幾日才有時間同Daddy慶生。」問到最近可有與胡鴻鈞聯絡?她說:「今日有Send訊息祝佢生日快樂。」思貝還表示完全唔識許廷鏗,因此唔想多講,而胡鴻鈞亦一向好少講。而壽星胡鴻鈞昨在社交網晒做義工派防疫用品給老友記,獲好友馬國明、何遠東合體為他賀壽。

活動期間,大銀幕播出拍攝時花絮,眾演員都進行不同程度訓練,楊明、張振朗等男演員更操出一身肌肉。思貝認為做藝人跟機場特警差不多,身形、體能都要保持最佳狀態,自爆拍攝時反而要從100磅增肥到110磅。湯洛雯則笑指小學6年級已經100磅,更大方透露修身過後平均120磅,最誇張試過近140磅:「拍攝時張振朗愈來愈瘦,真係追唔到佢嘅進度,所以拍嘅時候會企後少少。」靚湯笑言接戲時想過剪短頭髮,殊不知是演空姐。

此外,談到緊振《法證先鋒IV》播出,對收視可感壓力?楊明說:「希望收視可以差唔多,希望多啲觀眾睇,大家都用咗好多心血練。」談到警民關係持續緊張,亦有網民發起罷睇,張振朗表示:「唔好啦!都睇吓啦,我哋落咗好多心血,由夏天日曬雨淋到冬天得10度跑山,都想多啲觀眾睇!」而日前有報道踢爆蔡國威跟韓君婷同居多時,蔡國威坦言收到不少祝福,但跟他們相熟的、都知道他們的關係已維持了一段時間,是非常要好的朋友。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽