梁漢文帶蘇康囝囝遊園睇靚女
2020年06月30日03:00
杜德偉一家三口祝賀Ice妹妹取得大律師資格,兩父子都打扮有型!

【星島日報報道】疫情稍為緩和,大家雖未敢鬆懈,但至少鬆一口氣,不少家長都更放心帶小朋友出外「放電」,連忙籌備演唱會的梁漢文(Edmond)未做爸爸都「客串」湊B,趁主題樂園重開即第一時間陪好兄弟蘇永康的囝囝Jazz去玩,更爆Jazz人仔細細識睇靚姐姐。

梁漢文積極籌備10月紅館個唱,早前已開始地獄式減肥,不時在社交網分享心得,不過昨日他不分享減肥,反而晒自己做湊仔公的短片。原來他放假陪蘇永康的囝囝Jazz去主題樂園玩,期間都有戴口罩抗疫,一大一細齊齊排隊等玩機動遊戲。不過Edmond就爆Jazz撩他傾睇女經,真惹笑。Edmond留言提到拖蘇永康的囝囝Jazz排隊時,Jazz突然講:「對面排緊隊個姐姐好靚。」令他笑言:「咁遠你都睇到,果然有你老竇嘅遠見同埋遺傳。」惹網友好奇問蘇永康有否跟囝囝一齊睇靚女。

此外,杜德偉也在社交網分享他和太太Ice攜同囝囝AJ,賀太太的五妹Zoe取得法院頒發大律師資格,除了Ice娘家總動員,Alex的哥哥杜德智也有出席。Alex當日一身西裝出席盛會,囝囝AJ也結了小領呔,兩父子齊齊型格現身。Alex分享一家人合照,開心留言:「五妹拿到大律師牌照,恭喜恭喜!I am so proud of you. 第一次上法院係因為喜事,真係戥外父外母高興,今次大姐夫叨光了!」

反而近日回港拍劇的鍾嘉欣則要跟一對子女分隔兩地,她上周在社交網透露已返港,並上載自己的居家抗疫電子手環照片,準備完成14日隔離之後,下月跟馬國明、鄭嘉穎合演無線新劇《兒童醫院》。由於疫情關係,嘉欣未能帶同一對仔女由溫哥華返港,她近年一直定居當地專心做全職太太和媽媽,為拍劇要離開小朋友一段日子,她一時間當然不習慣,不但要把子女的照片帶在身邊,還帶了囡囡Kelly用的卡通水壺返港,實行「見壺如見人」。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽