【香港小姐賽後檢討】曾志偉讚丁子朗表現 評陳凱琳做主持有壓力

2021年09月14日11:33

《2021香港小姐競選》日前已經完美落幕,最高收視是歌神張學友壓軸表演環節、錄得27.4點收視,有180萬名市民同時收看。不過當晚頒發「最上鏡小姐」時發生甩轆情況,無綫副總經理曾志偉更被拍得黑面向工作人員查問,又肅跟幾位司儀訓話。

曾志偉受訪時澄清沒有黑面,只是緊張,又指原來是有4位落選佳麗換錯衫趕不及出來。他續分享個人經驗,記得一次做港姐司儀宣布錯落選佳麗入圍:「咪齊齊入圍囉!唔會影響賽果嘅,唔使理台下工作人員嘅手勢、淡定啲,最緊要唔好自亂陣腳!」

From:微博/屁王要堅強

志偉直言對港姐決賽好滿意,給予96分高分數,並點名大讚鄭裕玲及「新丁」丁子朗表現不俗,惟覺得陳凱琳有點壓力:「佢之前一個人做港姐真人騷主持做得好好,可能尋晚有鄭裕玲同台,唔好意思講太多。」

From:微博/屁王要堅強

From:微博/屁王要堅強

首次擔任港姐決賽主持的陳凱琳,表現亦被網民批評,事關她整晚經常翹手好礙眼,又一度說話食螺絲。不過第一次做大Show,緊張都好正常!

From:微博/載我緩緩地離開

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽