【Do姐問候】Lokman稱姜濤放假休息中 AK試過腳軟唞唔到氣

2021年09月16日07:00

MIRROR的正副隊長楊樂文(Lokman)和江𤒹生(AK)現身電台,接受鄭裕玲(Do姐)訪問。Do姐一向很喜歡姜濤,曾多次邀請他上節目做嘉賓,亦非常關心對方日前出席活動時暈倒一事。

鄭裕玲:#Hi##今天的打扮# ​ -- 鄭裕玲

From:微博/鄭裕玲

Lokman透露公司安排了姜濤放假,讓他可以休息。AK亦大派定心丸,表示姜濤無事:「探望就未有,但大家即刻做嘢,各自傳信息畀佢,佢休息完夜少少都有覆我哋,所以OK冇問題。」

From:微博/denceyu

AK指自己也曾試過因為工作太忙,休息不足,表演完後腳軟:「我試過一次,嗰時所有嘢要12個人一齊做,嗰時瞓覺係奢侈品。當時出第一首歌《一秒間》,同步拍MV,仲有海量訪問,跟住就準備第2首歌《ASAP》,根本冇時間休息。(依家唔係咩?)嗰時未慣,有一次西九outdoor騷,唱完一隻medley,我落台嗰陣好似阿姜(姜濤)咁,隻腳軟一軟,跟住要佢哋扶一扶,嗰次換唔到氣,有啲辛苦,唞唔到氣,但冇暈低。」

微博香港娛樂:【【乏力面青】姜濤活動期間暈倒 花姐代報平安】#MIRROR#人氣成員#姜濤#現身尖沙咀出席品牌活動,期間姜濤疑暈倒跌倒,需要工作人員攙扶離開,活動隨即結束。隊員Anson Lo、Edan、Jer之後再次現身,向前來撐場的粉絲合十致謝。鏡粉大嗌加油,為他們打氣。
花姐有回應稱:「姜濤今早有少許胃痛,現場環境有點焗,加上有少許腳軟而跣低,現在休息中,沒有大礙。」
另一個則是#花姐#代姜濤報平安,寫道:「大家不用擔心,老薑答應我,呢兩日會好好休息。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

鄭裕玲:#Hi##今天的打扮##口水多過浪花# 今天有 #姜濤[超話]##姜濤# ​ -- 鄭裕玲

From:微博/鄭裕玲

鄭裕玲:看到影片都知道昨天的謎底是
#姜濤[超話]# 和 #error# 的 肥仔 ​
-- 鄭裕玲

From:微博/鄭裕玲

微博香港娛樂:【【大方合照】姜濤自知有懶音 向麻利道歉】商台DJ#麻利# 日前在網上提及藝人有懶音的問題,隨即引來大量#姜濤#粉絲對號入座,為偶像護航,與麻利展開罵戰。姜濤事隔不足三日便接受鄭裕玲、麻利及余迪偉的電台節目訪問,他與麻利大方合照,又澄清訪問一早約好,自己本身與麻利也有私下聯絡,對方也常給予鼓勵,見面也不會感到尷尬。姜濤為粉絲反應過激向麻利道歉:「我有同麻利講唔好意思,佢反而安慰我話唔關我事,唔使咁講,但我話始終因我而起,大家都話fans行為,由偶像埋單,要代fans向麻利道歉。」 -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽