【青春本我】炎明熹拍劇「喊唔出」:好想打自己

2021年10月18日07:00

新劇《青春本我》正在拍攝當中,《聲夢傳奇》冠軍炎明熹亦有份主演!她受訪時表示,拍攝一場失貓後的喊戲,惟性格硬朗的她卻「喊唔出」,要導演在旁引導,最後亦只是用紙巾拭淚交代。

Martin-12:#姚焯菲Chantel[超話]# 【視頻:2021-10-17 《青春本我》探班 | #姚焯菲# 】 -- Martin-12

 

她表示自己很少喊,加上有太多鏡頭對住,因此「喊唔出」:「好想打自己,覺得好無用,對住鏡頭時哭不出,沒有鏡頭時才哭出來。」

時上時時上:#炎明熹[超話]# 姚焯菲「幸災落鑊」《青春本我》趕進度 炎明熹自爆聽朝又有測驗 :我死梗喇!再用黎明金曲互贈 -- 時上時時上

From:微博/時上時時上

 

「國民初戀」姚焯菲較早前亦要拍一場喊戲:「交代我望住隻公仔,好唔開心咁喊,我又喊得出。」有記者笑說要她「幫吓GiGi」,GiGi即搶說:「沒有用,頭先我是鼻水流先,即刻吸番佢入去,兩行嘢好核突。」

提到即將測驗及考試,可否擔心學業及成績?炎明熹說:「我覺得自己更加專注,連測驗加考試都可以克服,就可以迎接更加大嘅挑戰。」

張馳豪Aska:青春本我! ​ -- 張馳豪Aska

From:微博/張馳豪Aska

From:微博/張馳豪Aska

TVB官方微博:【#娛樂新聞台# 】#聲夢傳奇#學員歡送Hugo
一班《聲夢傳奇》學員主演嘅青春劇《#青春本我# 》拍攝初段,Hugo已經完成所有戲份?!原來佢有其他工作安排,所以率先趕工完成《青春本我》拍攝,而其他學員亦特別為佢準備farewell驚喜!
-- TVB官方微博

From:微博/TVB官方微博

 

 

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽