【爸爸唔易做】黎諾懿為湊仔搞到變「乞衣」 4歲半大仔扭計坐BB車

2022年01月04日07:00

黎諾懿出席活動,講到上月剛出世的細仔「小冬牛」,他即大呻近日陪月放假兩日,所以他要負責夜更照顧兩個仔,因為不夠瞓,搞到個人似「乞衣」:「唔只件衫有奶漬,連頭髮都冇梳、冇瞓覺真心覺得自己醜樣兼老咗十年。」他又指倒數當晚應老婆要求拍了全家福,但樣子太頹所以叫對方不要公開。

From:微博/denceyu

黎諾懿透露4歲半大仔「小春雞」近期非常黐身,似乎是想吸引大人注意力。他指小春雞日前竟然想坐BB車去金魚街買金魚,結果來回花了一個鐘,負責推車的他更搞到成身汗。

From:微博/denceyu

From:微博/denceyu

微博香港娛樂:【黎諾懿買6位數鑽戒獎勵老婆】#黎諾懿#、#黎燕珊#昨日現身工展會活動,日前剛迎接細仔出世的諾懿馬上便投入工作,他指太太鼓勵他親手剪臍帶,但自己只能鼓起勇氣在探頭看兒子剛出生一刻、便又坐回原位,細仔出生時7磅重,和哥哥小春雞非常相似,諾懿更搶在太太之前宣布細仔英文名為「Luca」,他說:「全家人都是用L字頭的英文名,不過中文名字我很喜歡『辰』及『奕』字,但相信堪輿學上未必能將這兩個字放在一起。」
  被指恨生女的諾懿,笑指太太發現又是仔會怕怕,也覺得兩個夠曬數,問可有獎勵太太?諾懿透露送上鑽戒:「這代表永恆,最緊要大粒和卡數,太太說不是留給自己,是留給兒子或新抱可以代代相傳,所以我只負責找數。(花了多少錢?)6位數字。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

微博香港娛樂:【【恭喜曬】細仔出世7磅重 @黎諾懿LOKYI :以為自己唔會緊張】黎諾懿與太太李潔瑩喜迎第二貽,BB重7磅,他於社交平台分享BB視頻,見他頭髮濃密兼且喊聲嘹亮,非常可愛。
他接受TVB娛樂新聞台訪問時表示,雖然是第二胎,以為自己不會緊張,但入到產房後有另一番感受:「準備攞BB出嚟嘅時候,其實好緊張。雖然自己好怕血淋淋,但係都企起身望一望,睇嚇小朋友咩樣。其實佢都似小春雞細個,亦都好似我老婆,好多頭髮。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽