【天瑜加油】姜濤拍片祝福:有時間親口唱首歌畀你聽

2022年01月17日07:00

6歲小妹妹天瑜疑因醫療事故後變植物人,至今已臥病牀十多個月,天瑜爸爸(周先生)在社交平台開「天瑜醫療事故關注組」,不時都分享天瑜的情況,日前他在天瑜耳邊擺放電話,播著姜濤的《蒙著嘴說愛你》時,出現罕有的明顯反應!


From:微博/姜濤keungshowFrom:微博/姜濤keungshow

From:微博/姜濤keungshow

From:微博/姜濤keungshow

傳媒廣泛報道事件後,姜濤得知後就在社交平台拍片,祝福天瑜早日康復,更承諾有時間會親身探望:「天瑜同天瑜嘅爸爸,我睇到你哋嗰段片,我唔知係咪真係我嘅歌令天瑜有好到啦,如果係我真係開心!」

From:微博/娛樂lovelove2017

他又說:「唔知可以幫到你哋啲乜嘢,但好想錄段片同你哋講,你哋一定要加油,無論天瑜定天瑜嘅爸爸,知道大家都好辛苦,因為要照顧天瑜咁耐。所以天瑜要快啲好番,姜濤哥哥有時間,睇吓可唔可以過嚟探到你,親口唱首歌畀你聽,一定要加油!」

From:微博/娛樂lovelove2017

From:微博/娛樂lovelove2017

香港自由行加加:香港6歲女童周天瑜因手術時出現醫療事故,卧床至今20個月,醫生評估她情況屬嚴重智障。

天瑜爸爸一直定期探訪「植物人」女兒,昨日他分享了天瑜聽到姜濤歌曲后的反應,眼睛轉動併發出哼聲,她昏迷以來罕有出現如此明顯反應。

6歲女童周天瑜於3年前確診患上橫紋肌肉瘤(第四期),在接受化療
-- 香港自由行加加

From:微博/香港自由行加加

 

 

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽