祖兒返港獲侄女驚喜接機

2022年01月20日03:00
祖兒返港預備過年。

【星島日報報道】

  (星島日報報道)容祖兒日前透露終可返港與家人團聚過新年。休息一晚後,祖兒昨再在社交網分享家人接機的照片,她冧爆拖着兩歲侄女Sophia,只見背影已相當溫馨,並寫下離港7個月的感受:「我返嚟啦!真係好開心呀,努力工作七個月,可以趕喺過年前和屋企人團聚,見見朋友,一切來得別有意義。首先,感謝各位auntie uncle接機,但係我最surprise係有隻小豆丁攞住紮花等我同埋同我講welcome back姑。」

  祖兒笑指侄女大得很快,更懂爭寵:「上一次返嚟仲係只係啱啱學識行路,今次返嚟已經同我爭寵。媽咪摸吓我把頭髮都唔得,係我媽咪呀!佢話嬷嬷係佢㗎!佢話我而家只可以摸豆豆同豆豆做朋友,巧打意呀!小朋友的世界其實好簡單,需要極大量的愛同安全感。姑姑愛你。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽