【被指扮幸福】網民爆麥秋成「多女」 湯怡晒全家福回應:唔識扮

2022年01月25日07:00

湯怡與麥秋成拍拖短短半年就於去年二月奉女成婚,婚姻一直不被看好。近日湯怡在社交平台玩「你問我答」,再有網民尖銳留言,直指她扮幸福:「你覺得麥大秋(麥秋成)出面有幾多個女人!你扮幸福扮得好假,枉你仲係演員。」

湯怡未有避答,更貼出一家三口全家福,平靜回應,EQ好高:「多謝有一小攝人一直都特別關心我哋嘅婚姻。我係一個演員,自問我演戲唔係特別好,所以我真係唔知點扮亦唔識扮幸福。作為演員我係要研究一吓嘅。多謝你嘅提點,而我哋嘅婚姻生活,只可以講『時間會證明一切』。謝謝。」

另外亦有網民問她如果不是懷孕,會否那麼快結婚?湯怡亦大方表示不會,但有共識兩年後結婚。

微博香港娛樂:【【聖誕節】大曬溫馨全家福 #陳凱琳#一家去酒店Staycation】聖誕佳節不少藝人在社交平台上載溫馨全家福!好似陳凱琳(Grace)就與丈夫#鄭嘉穎#,趁聖誕節帶同大仔鄭承悅(Rafael)及細仔鄭承亮(Yannick)到酒店Staycation。

#湯怡#與丈夫#麥秋成#及女兒「麥QQ」麥紫喬(Quenna)齊齊穿上紅色毛衣,坐在聖誕樹前合照。湯怡說︰「跟QQ第一個甜蜜快樂的聖誕節。」;麥秋成則說︰「QQ 第一年過聖誕,感恩這一年我們可以一齊過聖誕,要好好記錄一下。Merry Christmas﹗願你們也有一個快樂聖誕。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

微博香港娛樂:【【百日宴】獲@湯怡 #麥秋成#咀嘴慶祝 囡囡樣貌全名曝光】湯怡今年元宵節下嫁麥秋成,六月誕下囡囡「MakQQ」。轉眼囡囡便出世100天,麥秋成透露囡囡中文名叫紫喬,並與湯怡雙雙在社交平台貼出百日宴相片,公開囡囡樣貌。兩人一起錫啖囡囡,一家三口非常溫馨。湯怡更公開搞笑花絮,由於囡囡仍未能自行坐穩,所以要靠麥秋成在蹲在枱底下扶著她,真係辛苦曬! -- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽