【何雁詩為生B戒酒】鄭俊弘笑談極速造人:估唔到自己咁勁

2022年02月22日07:00

鄭俊弘與何雁詩在無綫娛樂新聞台節目《StarTalk》擔任嘉賓,講到婚後未夠一年便造人成功,鄭俊弘表示朋友和家姐都試了幾年才成功,怎料自己那麼「勁」:「估唔到自己咁勁,我都嚇親自己!」

何雁詩大談妊娠反應,透露懷孕初期不但周身痛,更會突然喊,幸得鄭俊弘陪伴。她又指自己本身喜歡社交飲幾杯,現在為了BB已戒酒,希望之後可以戒到看電視和玩手機。

From:微博/denceyu

From:微博/denceyu

微博香港娛樂:【【成功造人】#何雁詩#做產檢 BB似偶像Tiger Woods:正呀!】何雁詩早前在社交平台,宣布與老公#鄭俊弘#成功造人,一索得男,預產期為今年6月。
大年初三(3日)何雁詩透露日前接受產檢,看到BB的樣子,發覺有點像自己的偶像、美國高爾夫球手老虎活士(Tiger Woods):「恭喜發財!身體健康!初三先同大家拜年,因為今年農曆新年都無化妝,留左係屋企,祝大家虎年笑口常開,心想事成,疫情快d過去。年廿九我地去左產檢睇埋BB個樣,發覺佢未係好似爸爸,又未似媽媽,反而有d似我偶像Tiger Woods,正呀!」
她又表示,小朋友的名字仍未有頭緒:「係brainstorm bb名過程,其實都冇乜頭緒,一係鄭則仕,再唔係鄭伊健啦,諗唔到,就遲d先再決定。今年2.5個人同大家拜年,出年就3個人啦,好期待。婚後兩年派利是,出年又可以出黎威逗利是。」
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

微博香港娛樂:【【恭喜】#何雁詩#、#鄭俊弘#宣布佗「虎年BB」 興奮自爆BB性別】何雁詩與鄭俊弘(Fred)2020年拉埋天窗,並於去年11月補擺喜酒,當時何雁詩已屢傳懷孕,二人亦不時直言恨生B!今日(13日)何雁詩終於發長文公布大肚喜訊,仲自爆BB仔男仔,預產期為今年6月中!

何雁詩冧爆宣布佗緊「虎年BB」,指一知道自己懷孕後,與老公Fred都勁興奮,而Fred都同步更新社交網,公布喜訊,大談自己做老竇的心情,指自己都要小心照顧老婆,仲自爆情緒好似暴風一樣,開心、興奮、擔心、恐懼咩都有,不過一切都會聽天由命。
-- 微博香港娛樂

From:微博/微博香港娛樂

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽