華仔出錢出力助港人抗疫

2022年02月28日03:00
身在內地的華仔,亦參與錄製最新抗疫歌曲《獅子山下 同心抗疫》。

【星島日報報道】

  (星島日報報道)香港第五波疫情愈見嚴峻,正身在內地拍攝新片的劉德華,除了捐助快速檢測包出力抗疫,並與眾星錄製最新抗疫歌曲《獅子山下 同心抗疫》MV版本,華仔還在其官網上傳為大家加油打氣的片段,片中他更演唱全首抗疫歌。

華仔在打氣片段中說:「香港疫情非常嚴重,但只要大家一條心防疫,一定能戰勝今次疫情。首先,我向防疫嘅前綫工作者、醫務人員、義工朋友講聲多謝,多謝你哋為香港人嘅健康所付出嘅所有心血同努力,辛苦晒!亦都希望喺呢度為被感染嘅朋友祈求,喺各方面嘅配合之下,大家可以盡快康復。我更加深信,所有嘅市民為家人、為大眾、為自己,一定會更加謹慎同小心,戴好我哋嘅口罩、減少聚會,面對疫情每一個人注意多少少,我哋就會多少少嘅力量,我哋一齊加油!」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽