【化開誤解】曾被胡定欣「漠視」 林夏薇:好hurt嘅嗰一刻

2022年03月04日21:10

林夏薇和胡定欣為崔建邦及麥美恩主持的節目《諸朋好友》首集做嘉賓,兩人在節目中表示於2014年《星和無綫電視大獎》上結緣,後因劇集《公公出宮》熟絡。

胡定欣覺得林夏薇是年齡相近的閨密,皆因對方性格太成熟。 不過薇薇就大爆試過坐在定欣身旁而被對方「漠視」,不快感覺牢記於心多年。薇薇透露曾在一個大型場合中一早已經化好妝,坐在化妝間等待髮型師Set頭,等了一段時間後終於等到髮型師,但定欣卻突然叫助手帶髮型師去幫其他藝人整頭:「可能佢真係冇為意,但我等咗好耐,咁我就好hurt嘅嗰一刻,其實之後我諗返,我冇去怪佢啦,亦都其實過咗喇。

而定欣就表示完全不知情,坦言只是無心之失:「我唔係刻意,其實佢講我完全冇晒當刻嘅……其實發生咩事我係唔知。」但被無視的薇薇就直言感到難受:「佢都有同我講話佢估唔到我會咁直接同佢講,因為有啲時候可能朋友都會收埋唔講,我就會直接話畀佢聽我唔開心。可能我性格比較獨立,所以當我遇到問題,我會自己處理咗先,我自己消化咗、解決咗先至會去講返件事。」

From:微博/StacyPhan

From:微博/TVB明星聯盟

From:微博/TVB明星聯盟

From:微博/TVB明星聯盟

當年薇薇因「林峯堂妹」的身份而備受關注,被指「含金鎖匙」入行,輕易擔正,主持崔建邦都坦言一直誤會了她。薇薇提到自四歲起追逐演藝夢想的經歷,期間被母親反對、當臨時演員無糧出,邊說邊感觸拭淚。

From:微博/HKChannel

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽