【重返娘家】佘詩曼爆有與楊茜堯聯絡 被問會否拍劇:梗係會啦!

2022年04月12日18:45

視后佘詩曼憑《延禧攻略》中的「嫻妃」一角於內地爆紅後,近年事業重心多放在內地市場,賺到盆滿缽滿!不過日前她就忽然重返娘家TVB,據知是為了撐老友梁思浩的新節目《通靈之王》!

佘詩曼接受TVB《娛樂新聞台》訪問時,提到《宮心計》最近於深夜時段重播,獲老友歐陽震華捧場,又指憶起當年不少點滴!她又提到自己都有與楊茜堯聯絡,「久唔久會喺一啲場合撞到佢。同埋佢之前生BB,都有恭喜佢,為佢覺得開心。」

From:微博/TVB劇評社

至於問到會否返娘家拍劇,阿佘更明言:「梗係會啦!有好劇本一定會返嚟!」

From:微博/桃汁荔枝

From:微博/桃汁荔枝

TVB官方微博:#TVB大寶藏# 佘詩曼、楊茜堯一笑「吻」恩仇
佘詩曼同楊茜堯喺《#宮心計# 》劇中由好姊妹反目成仇;劇中阿佘嘅三好格言、以及茜堯嘅變奸成魔都同樣深入民心。楊茜堯憑著呢個奸角勇奪「最受歡迎電視女角色」大獎,開心到喺台上向阿佘討吻,「一吻冺恩仇」!

#TVB#
-- TVB官方微博

From:微博/TVB官方微博

From:微博/港劇辣評社

From:微博/TVB劇評社

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽