長沙灣美食:【長沙灣特色餐廳 韓式澡堂café!芫茜迷必試芫茜韓式辣炸雞】- 新沙洞澡堂

2022年04月23日10:31

呢間位於長沙灣的韓式café十分特別,菜式有創意之餘,裝修都超適合打卡,以韓式澡堂做主題,有迷你浴池、花灑頭等打卡打角落,仲有韓文牌作裝飾,好似去咗一轉韓國!菜式有傳統的拌飯,韓國牛肉拌飯的牛肉份量豐富,有芽菜、菠菜、蘿蔔等拌料,口感豐富又夠惹味,加埋太陽蛋的蛋汁十分吸引。炸雞都好特別,麻辣勁爆芫茜韓式炸雞味道特別夠衝擊,芫茜同麻辣味好夾。想去下偽旅行,享受下韓國氣氛同美食,不妨到餐廳一試啦!

▲韓式牛肉拌飯($88)(太陽蛋+$6):牛肉份量豐富,有芽菜、菠菜、蘿蔔等拌料,口感豐富又夠惹味,加埋太陽蛋的蛋汁十分吸引

▲麻辣勁爆芫茜韓式炸雞($48/3、$78/5):味道特別夠衝擊,芫茜同麻辣味好夾,炸雞不會柴,十分脆口。

▲木糠忌廉士多啤梨韓式牛角酥窩夫($48):牛角酥窩夫十分酥脆,賣相十分吸引,香牛油味,配上甜甜的士多啤梨同忌廉。

▲藍柑橘白桃梳打特飲($48):漸變色的飲料打卡一流,梳打甜甜的,十分解暑。

新沙洞澡堂

地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

營業時間:11:00-21:00

訂座電話:26666881/26666013

文字來源:香港人遊香港/圖片來源:@urfoodbuddies、FB@新沙洞澡堂 Sinsadong Bathhouse

The post 長沙灣美食:【長沙灣特色餐廳 韓式澡堂café!芫茜迷必試芫茜韓式辣炸雞】- 新沙洞澡堂 appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽