【首次擔正】陳自瑤壓力大難抽離 與羅子溢黎諾懿有大量親熱戲

2022年04月27日07:00

羅子溢、陳自瑤為新劇《婚後事》拜神,首次擔正做女一的陳自瑤,與羅子溢飾演離婚夫妻,失婚後戀上黎諾懿。她坦言第一次孭飛有壓力,加上劇本有大量情緒戲,經常都要激動和喊,試過抽離不到角色:「日前同諾懿拍咗場親熱戲,尺度都勁勁哋,開工兩個星期都幾大挑戰,角色情緒波動好大,好似成人喊咁,開心又喊、唔開心又喊,搞到都有啲抽離唔到,之前拍完一場情緒戲,第二日沖涼都忍唔住爆喊。」

From:微博/denceyu

羅子溢自言沒有抽離不到的問題,每日完成工作便拋開,因為屋企有仔女,回家第一件事是沖涼消毒。對於劇中有大量親熱戲,他指以唯美為主,其中一場思想出軌戲最難忘:「明明係同Yoyo親熱緊,但就要講我幻想對方係王敏奕。」他強調現實中未試過思想出軌,所以很難演繹。

From:微博/denceyu

陳自瑤yoyo:#陳自瑤[超話]#
開工大吉🍊
拍攝第一天已經身心疲累😝🤭
晚安💤
@羅仲謙是羅子溢

#婚後事
#張明芯
#潘善仁
#值得記錄的一天
#新挑戰💪🏻
#卜瓊和關家榮長大了😝 ​
-- 陳自瑤yoyo

From:微博/陳自瑤yoyo

From:微博/陳自瑤yoyo

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽