銅鑼灣美食:【邪惡拉絲!人氣良心pizza店!配搭大膽!必試招牌藍芝士蘋果薄餅】- Jacomax

2022年05月09日18:24

呢間人氣良心薄餅店菜式特別又好味,現共有三間分店,pizza控千萬不要錯過!最有名的薄餅必定是藍芝士蘋果薄餅,配搭大膽,可能令人卻步,但其實味道超夾勁有特色,藍芝士口味濃,芝士味重,但配上清爽的蘋果片,酸酸甜甜的可以中和芝士的膩,兩者配搭得宜,不會有其中一味過度突出搶掉風味,而且餅底邊皮鬆脆,餅心煙韌,口感極佳。墨西哥意式風情香辣薄餅同樣吸引,適合鍾意吃辣的朋友。有芝士、蕃茄、辣肉腸、牛油果醬特材料,十分豐富更有拉絲的芝士。除了薄餅,其他菜式都值得一試,蕃茄芝士焗肉丸的肉香味濃且彈牙,酸甜的蕃茄醬十分開胃。主食方面,意大利肉腸大通粉都十分惹味,使用自家製的拿玻里蕃茄汁,大通粉可以包住醬汁,意大利肉腸豬肉味突出,味道高水準。

▲藍芝士蘋果薄餅($178)

▲藍芝士口味濃,芝士味重,但配上清爽的蘋果片,酸酸甜甜的可以中和芝士的膩,餅底邊皮鬆脆,餅心煙韌,口感極佳。

▲墨西哥意式風情香辣薄餅($178):適合鍾意吃辣的朋友。有芝士、蕃茄、辣肉腸、牛油果醬特材料,十分豐富更有拉絲的芝士。

▲蕃茄芝士焗肉丸($60):肉香味濃且彈牙,酸甜的蕃茄醬十分開胃。

▲自家煲拿玻理蕃茄煮意大利肉腸大通粉($88):十分惹味,使用自家製的拿玻里蕃茄汁,大通粉可以包住醬汁,意大利肉腸豬肉味突出。

Jacomax

地址:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心地鋪

營業時間:12:00-22:00

訂座電話:23350900

文字來源:香港人遊香港/圖片來源:@corgiwithfood、@nat.foodseminar

The post 銅鑼灣美食:【邪惡拉絲!人氣良心pizza店!配搭大膽!必試招牌藍芝士蘋果薄餅】- Jacomax appeared first on 香港人遊香港.

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽