周汶錡細仔遺傳浪漫基因 麥秋成想生多個

2022年05月25日03:00
周汶錡指兩個兒子性格完全不同。

【星島日報報道】

(星島日報報道)TVB《日日媽媽聲》第二輯日前播出的第4集,並請來周汶錡(Kathy)、麥秋成及鄭衍峰擔任嘉賓。與法籍老公育有兩子的Kathy分享中外育兒大法,自認傳統的Kathy原來是緊張大師,自爆曾在仔仔學行路時為他戴上頭盔,令老公也看不過眼,Kathy表示:「老公即時拎走個頭盔唔畀再戴,佢話如果唔畀佢撞吓,就唔知咩係痛,之後我就叮一聲醒咗!」Kathy透露兩子性格大不同,大仔像她一樣比較保守,細仔則遺傳了老公法國人的浪漫基因,她又說:「細仔好熱情,每晚要錫一啖先瞓覺,好sweet,我有時驚佢大個咁樣識女朋友唔得!」

至於新手爸爸麥秋成,則按製作組安排體驗「產前陣痛」酷刑,痛到七情上面的他,不忘以愛的宣言向太太暗示想追多個小朋友,他說:「老婆你生第二胎時,我覺得要陪你多啲,因為真係好辛苦!」而鄭衍峰就提及媽媽於2020年曾接受頭部手術,當時他亦有請假回加拿大陪媽咪,但依然自責自己做得不夠好。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽