伯伯叫方東昇搵方東昇助尋人

2022年06月02日03:00
方東昇除下口罩力證真身。

【星島日報報道】

(星島日報報道)TVB節目《尋人記II》開播兩周贏盡口碑,本周的故事主角便是苦候上樓的李鄭屋徙置區居民;為了尋覓當年受訪的李鄭屋徙置區街坊,攝製隊幾乎每周必到「李鄭屋」遊走碰運氣,期間遇上熱心的鄭伯伯主動推介尋人妙法,他向當時站在家門、戴着口罩的方東昇說:「你去搵方東昇啦!佢30年、30年後嘅人都搵到,佢有電腦check到吖嘛。素未謀面都搵到,你冇睇電視㗎咩?」

  方東昇聽完,立即除下口罩回應:「我就係方東昇」,大感錯愕的鄭伯伯即時笑彎了腰,場面爆趣。原來鄭伯伯受訪時剛完成白內障手術, 故認不出眼前的方東昇,他又透露早前在節目宣傳片出現後,每次落街均有街坊向其表示:「你上咗鏡呀!」足證李鄭屋邨鄰里感情要好。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽