【MIRROR演唱會】舞蹈員總彩排意外受傷 Frankie發表「隱形論」

2022年07月26日07:00

一連12場的MIRROR演唱會昨晚正式開鑼,不過開騷前傳出消息,指總彩排安排混亂,意外頻生,更有dancer跌落升降台受傷,惹來一眾dancers極度不滿,在社交平台貼黑畫面以示抗議。MIRROR副隊長Anson Kong(江𤒹生)亦支持dancers,在社交平台貼限時動態:「每場表演你們都會使出渾身解數,在我們背後支持住我地,沒有你們,演唱會一定失色不少,在我心中,你們也是主角,我地有全港最優秀嘅舞者,一齊完成呢個show👊🏻」、「第一次係意外,第二次係大意,第三次係疏忽。」

晚上演唱會如期舉行,汪明荃、鄭裕玲等也到場睇騷支持。雖然總綵排期間有Dancers受傷,但是MIRROR 12子和一班舞蹈員依然落力演出。其中Frankie(陳瑞輝)發表的「隱形論」獲好評:「MIRROR 的隱形人是如何形式的,就好似被吸進黑洞,講慢一秒就會被隊友搶講,但唔講又話唔講,不過我都見過有對我的好評,讚我專業,訪問好笑,真心多謝大家。其實我出道時都有好多抱負,希望以歌影響到人及對世界有貢獻,但慢慢個人目標就變成MIRROR 的目標,自此我亦愈來愈迷失,冇咗自己。而MIRROR 愈來愈好,隊友好多工作,我就在家對住四幅牆等運到,加上爆發疫情,我窮到要借錢為生,後來質問自已與其浪費咁多時間擔心生活,何不做好自已!世界不停運轉,疫倩穩定後我亦多了工作,好感恩,亦令自己今年有返點希望,並希望大家好似我咁戒掉一個壞習慣,就係唔好信自己做唔到,面對挑戰時要首先不要放棄自己,並且要信自己,never say never,每一個MIRROR都等機會證明自己,在這裏希望向大家借樣東西,就係信心!」

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽