楊千怨老公「唔識撈」

2022年08月26日03:00
王祖藍跟楊千嬅在節目內大晒球技。

【星島日報報道】

(星島日報報道)由王祖藍主持的綜藝節目《有個閨密叫祖藍》日前播出第五集,請來嘉賓楊千嬅暢談與老公、仔仔和奶奶的關係,她更坦率地剖析自己多年來的心路歷程及性格。

千嬅大爆老公丁子高經常「唔識撈」,批評她的唱功和衣着,強調與老公並非一見鍾情,只是愈相處愈發覺自己深受對方影響,並謂現時在上海居住也因老公是上海人:「當初嚟係因為佢好耐冇見屋企人,佢屋企大家族,每次食飯都成三圍檯。但我爸爸、媽媽喺香港,所以都會掛住香港。」

驚同奶奶打牌

祖藍追問千嬅曾否行「奶奶政策」,她即分享與奶奶打牌的趣事:「打牌我識識哋,但又唔係好識,因為數學真係相當差。初初打,我好驚,奶奶好認真,唔可以亂打。譬如人哋做大牌,但我又唔知,亂咁打,結果打出去畀個雞糊截咗人哋一舖150幾番,真係驚過輸。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽