【演唱會撞衫事件】許廷鏗代造型師道歉:其實好小事

2022年08月29日07:00

許廷鏗(Alfred)早前到林家謙紅館演唱會當嘉賓時,被指與C AllStar成員吳崇銘(阿King)撞衫,穿上同款粉藍外套上台。雖然二人都不介意,但Alfred的造型師Ray卻說︰「我製造咗一個史詩級錯誤,Sorry,因為我對C AllStar完全冇興趣,冇聽佢哋嘅歌,更加唔會留意佢哋,亦都完全唔知佢哋係嘉賓,我依然覺得牙鏗著得好睇好多。」

言論惹來大批網民批評,Alfred出席《新城台慶FABULOUS 4 音樂會》後受訪,稱要代其造型師向阿King及其粉絲道歉,又表示阿Ray最抵鬧的是不聽廣東歌︰「會督促他多聽廣東歌。其實好小事,只是被放大。」

至於外套被網民笑指似醫院病人衫,Alfred拒絕評論,表示疫情下不想以醫院開玩笑。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽