王丹妮羅孝勇拍嗌交戲嚇驚製作組

2022年09月17日03:00
王丹妮昨日出席化妝品牌活動,大晒長腿。

【星島日報報道】

(星島日報報道)王丹妮(Louise)昨日到金鐘出席眼部護膚品活動,最近她和老公羅孝勇以夫妻檔拍攝黎明的新歌《一生幸福》MV,片中不少夫妻吵架戲分,她笑言當時和老公好投入拍攝,二人好戲到令工作人員以為真吵,其實二人很少鬧交。

Louise在活動上笑指平日也會幫老公羅孝勇搽眼霜保養。提到二人首次以夫妻檔上陣,為黎明新歌《一生幸福》拍MV,不過MV中卻有不少吵架場面,而且更鬧到七情上面,問到MV中的情節是否反映兩夫婦的日常生活?Louise笑指沒那麼誇張:「我哋演嘅時候好激動,幕後製作團隊好驚,以為我哋真係鬧交,我哋只不過係好投入,之後一Cut機我哋即時嘻嘻哈哈,其實我哋平時好少鬧交。」Louise又指今次能跟老公一起拍這類型的MV,覺得好難得及開心:「講兩個人嘅關係,愛情點樣萌芽相處同經歷摩擦,係每對情侶拍拖必經階段,首歌係傳達一個愛嘅訊息,尤其疫情下更加需要呢種支持,好多情侶因為疫情而搞唔到婚禮或者多爭拗,要互相體諒、明白同欣賞對方,鬧交之後要諗返最初點解一齊,冇理由因為一次鬧交而破壞咗,咁兩個人嘅愛情先可以恆久。」

將跟老公分隔兩地

Louise於本周日即將起程到歐洲參加時裝周,雖然老公會在港照顧女兒,但因隔離關係,以致二人見不到對方:「完全見唔到佢,唯有等下一個大假期,聖誕或新年,佢再返嚟香港。(長期要分隔兩地?)我哋以前成日黐到實,現在大家都成熟,好信任同支持對方,精神上支持同愛是更加重要,會更珍惜相處時間。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽