【模仿汪阿tag】羅家英一人分飾六角 蔡卓妍嫲嫲不信他反串演女角

2022年11月30日07:00

近日羅家英的首部粵劇獨腳戲《修羅殿》上演,挑戰一人分飾六角。這天蔡卓妍(阿Sa)帶嫲嫲及其姊妹一起去欣賞家英哥的演出,看完後激讚好睇,更大爆嫲嫲不相信劇中的女角由家英哥反串飾演:「家英哥嘅首部獨腳粵劇《修羅殿》好犀利呀!!!90分鐘一個人演晒所有角色!佩服👍🏻我同阿嫲同佢好姊妹都睇得好開心🥰對上一次同嫲嫲睇粵劇係十歲左右,我細個同嫲嫲住鴨脷洲所以我哋年年都有得睇。不過今次呢套係打破傳統,比較新穎嘅粵劇👍🏻#家英哥其中一個角色係女人 #我阿嫲死都唔信係家英哥演 #不停話唔係羅家英嚟㗎 #笑死我 #修羅殿 #粵劇名伶羅家英 😍 @hangtonglaw #希望粵劇能夠延續傳承下去」

阿Sa上載與家英哥和嫲嫲的合照,更模仿汪明荃的「汪阿tag」,在相片中寫上各人的名字,相當搞笑!

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽